Konkordato nedir

Konkordato nedir
İflas anlaşması veya konkordato batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılarıyla yaptıkları anlaşmaya denir.

Konkordato nedir sorusuna da yanıt verecek olursak, batan şirketlerin borçlarını ödeyebilmeleri için alacaklılarla yaptığı anlaşmaya konkordato deniyor. Bu sayede borçlarını ödemekte zorlanan şirketler bir kısım borçlarından kurtulabiliyor ve borçlarını ödeyebiliyor.

Konkordato hukuki terim olarak, bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşma.

İflas anlaşması veya konkordato, batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılarıyla yaptıkları anlaşma. Bu anlamıyla tarihte "Papalık makamıyla başka hükümetler arasında yapılan anlaşmalar" için kullanılmıştır.

Bu anlamıyla tarihte "Papalık makamıyla başka hukümetler arasında yapılan anlaşmalar" için dosyalar.

Günümüzde imkb hukuk ettik ekonomi alanlarında batık durumunda, alacaklıların, alacaklarını belli Bir plana göre almaları için aralarında yaptıkları SÖZLEŞME anlamında kullanılmaktadır. Türkçeye iflas anlaşmasıyla geçen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlanması en az yarının ödemesi ve kalanın da ödeme planına bağlanmıştırdır.

Ticaret mahkemesinin onaylanması bu anlaşmada alacaklılar, bir sözleşmenin feragat eder ya da vadesi belli borçların vadesi uzatabilirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.