KOSGEB sıfır faizli kredi sonuçları

KOSGEB sıfır faizli kredi sonuçları
KOSGEB'in 50 bin liralık faizsiz kredisi için başvuruda bulunanlar, kurumun internet sitesini kilitledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, 20 Şubat'ta biten başvuru sonuçlarının 27 Şubat gibi sonuçlanacağını açıklandı mı?
Edinilen bilgiye göre KOSGEB, sonuç açıklamak için Bakanlar Kurulu toplantısının bitmesini bekliyor. Bakan Özlü'nün toplantıdan çıkmasının ardından kurum yetkilileri bakan ile görüşecekler ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir açıklama yapılacak.
 
KOSGEB'in resmi internet adresinden yaptığı açıklamada '2017 İşletme Kredisi Faiz Desteği sonuçları henüz açıklanmamıştır' ifadeleri yer aldı.
 
YARIM MİLYONU GEÇER
 
KOSGEB’in geçen yıl başlattığı 50 bin limitli faizsiz kredi desteği 15 bin kişiye verilmiş; 206 bin kişi de koşulları taşıdığı halde destekten yararlanamamıştı.
10 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında yapılan ikinci başvuru sürecinin altıncı gününde Bakan Özlü, 264 bin yeni başvuru geldiğini açıklamıştı. Özlü, 20 Şubat'a kadar toplam başvuru sayısının 500 bini geçebileceği tahmininde bulunmuştu. Özlü, değerlendirmenin nasıl yapılacağını ise şöyle anlatmıştı:
 
ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMESİ GİBİ
 
"Biz bunları tıpkı üniversite sınav sonuçları gibi otomatik bir sistemle değerlendireceğiz. Önceliğimiz 1 ila 9 işçi çalıştıran, imalat sektöründeki işletmeler olacak. Bankalarla ciddi sorunlar yaşamış ve güvenlik soruşturmasını geçemeyenler hariç, şartları taşıyan herkese vermek istiyoruz. 27 Şubat gibi değerlendirmeyi yapıp, Mart ayında sisteme 10.5 milyar lira civarında taze kaynak girmiş olacak. Şartlarımızı taşıyan firma sayısı tahminlerimizin üzerinde gelirse onu da hükümet olarak ayrıca değerlendireceğiz"

KOSGEB KREDİ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Sonuçlar henüz açıklanmadı. Açıklandığı an haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.