KPSS Lise sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Lise sonuçları ne zaman açıklanacak?
KPSS 2016 Ortaöğretim Lise sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak ediyorsanız sizde tahminlere dayalı bu haberimizi okuyabilirsiniz. KPSS sınavı sonuçları ile ilgili olarak genel bilgiler haberin detayında...

KPSS 2016 Ortaöğretim Lise sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak ediyorsanız sizde tahminlere dayalı bu haberimizi okuyabilirsiniz. KPSS sınavı sonuçları ile ilgili olarak genel bilgi bu haberde yer alıyor. ÖSYM'nin ise 2016 KPSS ortaöğretim sınavı sonuçlarını 15-20 gün içerisinde açıklaması bekleniyor.  Sınav sonuçlarına ilişkin olarak ayrıca yapılması beklenen açıklamalardan birisinin yine ÖSYM resmi web sitesi üzerinden yapılması bekleniyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının uzun süreceğini de söyleyebiliriz. 

2012 KPSS lise ve önlisans sınavı 30 günde, 2014 KPSS lise ve önlisans sınavı 19 gündeaçıklanmıştır. 2016 KPSS lisans sınavı 50 günde, ÖABT sınavı 12 günde, önlisans sınavı ise 22 günde açıklanmıştır.

2016 KPSS lise sınavına giren aday sayısı diğer yıllara göre neredeyse iki katı olduğu için, eğer sınav sorularına yönelik bir iptal davası açılmaması halinde, 2014 lise sınavı ve 2016 KPSS önlisans sınavı emsal alındığında, 2016 KPSS lise sınavın en erken 3 hafta sonra yani 12 Aralık'tan sonra bir tarihte açıklanması mümkün görünmektedir.

20 KASIM 2016 KPSS ORTAÖĞRETİM LİSE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

2016 KPSS ortaöğretim lise sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak edenlere kesin bir tarihin olmadığını tekrar söylemek istiyoruz. Sonuçlarla ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

AÖF, MEB ve ÖSYM Sınav Sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz. 

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.