KPSS ÖABT Sınav Sonuçları

KPSS ÖABT Sınav Sonuçları
ÖSYM, KPSS ÖABT sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak, Adaylar zorlu sınav maratonundan sonra sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı.

16 Temmuz 2017 tarihinde binlerce adayın katılım gösterdiği ÖABT sınavı sonrasında, sonuçların açıklanacağı kesin tarihle ilgili gözler ÖSYM'den (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) gelecek resmi açıklamaya çevrildi. Peki, 2017 KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar

ÖSYM tarafından düzenlenen ÖABT sınavının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi sorgulamaya başladı. Adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki devlet kurumlarında öğretmen olarak görevde bulunmayı gerçekleştirme hayaliyle sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda heyecanlı bekleyiş içine girdi. ÖABT 2017 (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) sınav sonuçlarının açıklanacağı kesin tarih belli oldu. Konuya ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından beklenen resmi açıklama geldi. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) resmi internet adresinde adaylara duyuruldu.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'de yer alan bilgiye göre, KPSS ÖABT sınav sonuçları 04 Ağustos 2017 tarihinde saat 23.59'a kadar açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar sınav sonuçlarına erişebilecek.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2017- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT)'nin sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr resmi internet adresi üzerinden açıklanacak.
 
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.
 
Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
 
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.
 
Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.