KPSS Ortaöğretim/Lise kaç puanla atanırlar?

KPSS Ortaöğretim/Lise kaç puanla atanırlar?
KPSS Ortaöğretim/Lise sınavı yakında gerçekleştirilecek. Yapılacak olan sınavın sonrasında, KPSS Ortaöğretim/Lise katılımcıları, hangi kadrolar üzerinden tercih yapabilecekler.

Lise mezunlarına yönelik ayrılan kadrolarda kaç puan alınırsa atanma ihtimali vardır ve KPSS Ortaöğretim/Lise tercihleri üzerine merak edilenleri ulaştırıyoruz. İşte detaylar...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Lise düzeyi üzerinden 20 Kasım 2016 saat 10.00 itibariyle gerçekleştirilecek. Yapılacak olan sınava rekor bir katılımcı sayısıyla 3.5 milyon adayın başvurduğu ifade ediliyor. KPSS tarihindeki en çok katılımcı sayısını ifade eden bu rekor, atamalarda ve tercihlerde de rekabeti epey artıracak.

Aday sayısının çok olması, geçtiğimiz yıllara nazaran kamuya personel alımlarında cimri davranılacak olması, güvenlik soruşturmaları ve diğer nedenlerden ötürü; adayların da kamuya girişlerinde ciddi manada problem yaşamasına neden olabilir.

2017 planları kapsamında, kamu personeli alımlarında geçtiğimiz yıllara oranla kadro sayısında azalmalar yaşanabilir. Anak yine de kamuya, zorunlu alımlar gerçekleştirilecek. Bu alımlar dışında da seçici bir tutum söz konusu.

KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyi üzerinden hangi kadrolara alım yapılıyor?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlarda, aşağıdaki kadrolar üzerinden tercihlerin yapılabileceği aktarılmıştır:

-Şoför
-Teknisyen
-Kaloriferci
-Gassal
-Hemşire
-Sağlık Memuru
-Veteriner Sağlık Teknisyeni
-Laborant
-Rasatcı
-İtfaiye Eri
-Zabıta Memuru
-Çocuk Bakıcısı
-Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni
-Ebe 
 
Yukarıda yayımlanan pozisyonlar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan kadrolardır. İlgili kılavuzlarda, bu pozisyonlara tercih işlemlerinin yapılabileceği ifade edilmiştir. Yapılan alımlarda uygun puanı alan ve diğer adaylardan yukarıda olan adaylar, atanma ihtimaline sahip. Ancak atamalar, en yüksek puandan düşüğüne doğru gerçekleştiğinden; malesef herkes atanamamaktadır.

*KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyinden kaç puan alsam atanırım?

KPSS Ortaöğretim düzeyinde, kadroların sayısı pek tatmin edici değildir. Bu yıl da bir düşüş yaşanacağını varsayarsak; kamuya geçişlerde puanların son derece ciddi bir öneme sahip olacağını anlayabiliriz. Bu tercih döneminde, yüksek puanlara olan ihtiyaç artacak. Yüksek puanlı adaylar atanırken; 60-65-70-75 gibi puanlarla atama bekleyen adaylar için; zorlu bir tercih dönemi olacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.