Küçük suda büyük balık olmaz

Küçük suda büyük balık olmaz
Küçük suda büyük balık olmaz, kıt olanakların ve çaresizliğin egemen olduğu bir toplumla büyük çaplı, nitelikli insan yetişmez. Büyük insan yetiştirmenin çevre ile doğrudan ilişkisi vardır.

Küçük suda büyük balık olmaz anlamı şu şekilde :

1. Yetenekli, büyük kişiler küçük çevrelerde yetişse bile barınıp kalamaz. Bu kişiler kendilerini besleyecek, barındıracak ve olgunlaştıracak daha büyük çevrelere, kültür ortamlarına ihtiyaç duyarlar.

2. Küçük kazançlar, küçük ortamlarda; büyük kazançlar da büyük ortamlarda elde edilir. Sınırlı, küçük bir ortamda yapılan işten bol kazanç sağlanamaz.

Herhangi bir iş, kendi imkânları ölçüsünde kâr geti­rir. Uygun ortamı bulunmayan işler asla başarılamaz. Keza büyük insanların yetişmesi için de geniş bir çev­reye, kültür ortamına ihtiyaç vardır. Dar ve sınırlı im­kânlar kişileri ve işleri olumsuz yönde etkiler.
 
Küçük çevrelerde büyük başarılar elde etmenin im­kânsızlığını anlatmak üzere söylenir.

Küçük suda büyük balık olmaz atasözünün ana fikri nedir

Her işin kendine göre ortamı ve alanı vardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
2
2
1
3
2
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.