Kudüs’ün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için önemi

Kudüs’ün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için önemi
Kudüs’ün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için önemi hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kudüs'ün tarihi, bilinene göre milattan önce 2000'lere kadar uzanmaktadır. Tarihi boyunca iki kez yok olma kaderini tadan şehir, 23 işgale, 52 saldırıya tanıklık etmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in İslamiyet'in yayılmasında önemli bir nokta olan Kudüs'ten Miraç'a yükseldiği ve Mescid-i Aksa'nın burada inşa edildiği bilinmektedir. İslam için önemli olduğu kadar Yahudi ve Hristiyan dinleri için kabul gören bazı yapıtaşları burada bulunmaktadır. İsa'nın burada çarmıha gerildiği rivayeti ve bu nedenle buranın hac noktası olarak kabul görmesi Hristiyanlar için, Milattan önce 10. Yüzyılda Kral Davud'un ele geçirmesi ise Kudüs'ü Yahudiler için anlamlı kılmıştır.

Bazı kaynaklara göre Milattan Önce 5000 bazı kaynaklara göre Milattan Önce 3000 yıllarında kurulan bir şehirdir. Ne zaman kurulduğu tam olarak belli olmasa da tarihte defalarca yıkılıp, yakılıp, ele geçirilip, kaybedilen bir şehirdir.

Hz. İbrahim (a.s.) soyunda gelen Peygamberlere verilen Musevilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık semavi dinler olarak kabul edilir. Bu üç dinini semavi din olmaktan başak ortak yönleri de vardır.

Kudüs bizim için kutsaldır. Museviler için tarihte kurulan ilk İsrail Devletinin başkenti ve Kutsal Süleyman tapınağının olduğu yerdir. Musevilik bu topraklarda İsrail oğullarına verilmiştir.

Kudüs bizim için kutsaldır. Hz. İsa (a.s.) Kudüs'te doğmuş ve burada Romalılar tarafından çarmıha gerilmiştir. Tekrar dünyaya Kudüs'te bulunan Kutsal Yeniden Diriliş Kilisesine inecektir. Burası Hristiyanlar için hacı olunan bir yerdir.

Kudüs bizim için kutsaldır. Hz. Muhammed (s.a.v.) Mirac'a çıktığı Mescidi Aksa burada ve Mescidi Aksa Müslümanların ilk Kıblesidir.

Bütün dinler için önemi vardır kısaca. Yüzyıllardır devam eden bu tartışma daha çok sürecek gibi duruyor. 1517 den 1917 yılına kadar 400 yıl sorunsuz yaşayan Kudüslüler o günden beri sıkıntı içindedirler.

815
605
736
286
269
807
1016
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.