Kuduz, hepatit, grip, uçuk, AIDS gibi hastalıkların insan sağlığı üzerindeki etkilerini tartışınız

Kuduz, hepatit, grip, uçuk, AIDS gibi hastalıkların insan sağlığı üzerindeki etkilerini tartışınız
Kuduz, hepatit, grip, uçuk, AIDS gibi hastalıkların insan sağlığı üzerindeki etkilerini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kuduz, hepatit, grip, uçuk, AIDS gibi hastalıkların insan sağlığı üzerindeki etkilerini tartışınız

Bu hastalıkların tümü virüslerden geçmektedir. Örneğin AIDS’in günümüzde herhangi bir tedavisi bulunmamaktadır. Uçuk ve grip gibi viral hastalıklar ise kolayca atlatılabilir. Tüm bu hastalıklarda en önemli faktör enfekte olan kişilerle ya da hayvanla (kuduzda olduğu gibi) temas haline geçilmemelidir. Virüsler genellikle belirli bir tip hücreyi etkilerler. Örneğin, grip virüsleri sadece üst solunum yollarındaki hücreleri enfekte eder yani hastalık yapar. Bazıları ise cinsel yollarla yayılır.

Hastalıklara neden olan mikroorganizmalar bulunmaktadır. Bu mikroorganizmalar ya da mikroskobik varlıklar insan vücudunda zararlı gelişmelerin yaşanmasına neden olabilir. Hastalıklar bakterilerin ve virüslerin neden olduğu hastalıklar olarak ayrılmaktadır.

Bakterilerin neden olduğu hastalıkların çözümünde anti bakteriyel ilaçlar kullanılmaktadır. virüslerin neden olduğu hastalıkların çözümünde anti viral olan ilaçlar kullanılmaktadır. Bakterilerin neden olduğu hastalıklarda anti viral ilaçlar kullanmak fayda vermez. Virüslerin neden olduğu hastalıklarda da anti bakteriyel ilaçlar kullanmak fayda vermez.

Kuduz, hepatit, grip, uçuk ve AIDS gibi hastalıklar virüslerin neden olduğu hastalıklardır. Kuduz, grip, uçuk gibi sorunların çözümünde ilaçlı tedaviler kesin çözüm sağlamaktadır. Hepatit ve AIDS hastalıkları da genetik olarak gerçekleşen ve virüslerin neden olduğu kalıcı hasara neden olan ve tedavisi zor ve bulunamayan hastalıklar olarak bilinmektedir.

Hepatit ve AIDS hastalarının kendine özgü eşyalarla hareket etmeleri ve ihtiyaçlarını karşılamaları gerekir. Bu hastalıklar bulaşıcıdır. Belli yollarla bulaşır. Bu yollardan uzak durmak gerekir. AIDS, kan yoluyla ve meni ve salya yoluyla bulaşabilir. Bu nedenle AIDS virüsünden korunmak zordur. Virüslerin neden olduğu hastalıkların tedavi süreci oldukça zordur. Bunun için özel aşılar geliştirilmiştir. Bu aşıların düzenli olarak vurulması gerekir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.