Kurban bayramında kargo şirketleri açık mı

Kurban bayramında kargo şirketleri açık mı
30 Ağustos 1-2-3 ve 4 Eylülde kargo firmalarının çalışıp çalışmadığı konusunda bilgiler vereceğiz. Aras, Mng, Yurtiçi, PTT, DHL, Sürat Kargo kurban bayramında kaç gün çalışmıyor?

Kurban Bayramı 30 Ağustos Çarşamba gününden başlayacak ve 4 Eylül Pazartsi günü sona erecektir.

Bu sene Kurban bayramı tatili bakanlar kurulu karalı ile 10 güne çıkarıldı. 28-29 Ağustos tarihlerinde devlet memurları idari izinli sayılacak. 10 günlük tatil 26 Ağustos Cumartesi günü başlıyor ve 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek. 

İdari izin veya idari tatil ne demek,  idari izin neleri kapsamaktadır?

657 Sayılı Devlet memurları kanununda belirlenen İdari izin, özetle söylenmesi gerekirse kişinin bağlı olduğu idarenin kişiye veya çalışanlara vereceği izindir. Anlaşılacağı üzere çalıştığı idari birimin insiyatifine bağlı olarak izinli sayılabilmektedir.

İdari tatil ile Resmi Tatil birbirine karıştırılmamalıdır. Ramazan bayramı tatili planlandığı üzere resmi tatildir ancak sonradan eklenen günler ise idari tatil kısmına girmektedir, özel kuruluşlar ve bankalar hizmet vermeye devam edeceklerdir, belirli kamu kurumları ise idari tatil olarak kullanacaklardır.

Bu açıklamalar doğrultusunda 30 Ağustos tam gün 31 Ağustos yarım gün (bazı kargo firmaları tam gün) 1-2 ve 4 Eylülde tam gün kargo firmaları çalışmayacaktır. PTT Kargo ile ilgili farklı bir gelişme olursa haberimi güncellenecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum