Kurtuluş Savaşı’nı kazanmamızın en önemli nedenleri nelerdir

Kurtuluş Savaşı’nı kazanmamızın en önemli nedenleri nelerdir
Sizce, Kurtuluş Savaşı’nı kazanmamızın en önemli nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurtuluş savaşını kazanmamızın en önemli nedenleri; milletimizin birlik ve beraberlik içinde mücadele etmesidir. Türk Milletinin azmi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş savaşını milletçe kazandık.

İlk işgal hareketinden resmi ateşkese kadar toplam 4 yıl süren Kurtuluş Savaşı sadece ülkemiz açısından değil dünya tarihi ve ülkeleri açısından da son derece önemli sonuçlar doğurmuştur. En başta işgalci kuvvetler ve diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya Türkler için bağımsızlığın ne kadar önemli olduğu mesajı verilmiştir.

Savaştan mutlak zafer ile ayrılmamız sömürge altındaki diğer ülkeler ve milletler için de bir feyz kaynağı ve büyük bir örnek oluşturmuştur. Başta Cezayir olmak üzere birçok ülke Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı bağımsızlık mücadelesini örnek alarak kendi mücadelelerini başlatmış ve bağımsızlıklarını ilan etmiştir. Milletlerin kaderlerini tayin etme hakkı da bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiştir.

Milli Mücadele sadece ülkeler açısından değil millet ve insan yönüyle de önemli sonuçlara sahne olmuştur. Türk Milletinin son çare olarak gördüğü bu savaştan zaferle ayrılması 'Hasta Adam' olarak tanımlanan bir imparatorluğun hemen ardından yepyeni bir cumhuriyetin kurulmasında öncü rol oynamıştır.

73
13
20
6
15
8
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum