Kutsal Roma-Germen İmparatorluğu için ne kutsal ne Romalı nede bir İmparatorluktur diyen kimdir

Kutsal Roma-Germen İmparatorluğu için ne kutsal ne Romalı nede bir İmparatorluktur diyen kimdir
Kutsal Roma-Germen İmparatorluğu için ne kutsal ne Romalı nede bir İmparatorluktur diyen kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kutsal Roma-Germen İmparatorluğu için ne kutsal ne Romalı nede bir İmparatorluktur diyen kimdir 

A- Adolt Hitler

B- Napolyon Bonapart

C- Voltaire

D- Jena-Jacques Rousseau

Doğru Cevap: Voltaire

François Marie Arouet (21 Kasım 1694 - 30 Mayıs 1778), Fransız yazar ve filozof. Daha çok Voltaire olarak bilinir. Fransız Devrimi ve Aydınlanma hareketine büyük katkısı olmuştur.
Din ve ifade özgürlüklerinin yanı sıra, insan hakları konusundaki düşünceleri ve felsefi yazıları ile ünlenmiştir. Eserlerinde Kilise dogmaları ve döneminin Fransız müesseselerini yoğun olarak hicvetmiştir. Zamanın en etkili isimlerinden biri olarak tanınır.
Voltaire Paris'te, 1694'te doğmuştur. Sekiz yıl boyunca sanat eğitiminin başladığı Collège Louis-le-Grand'da okumuştur. Fakat orada "Latince ve Aptallıklar" dışında bir şey öğrenmediğini iddia etmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.