LYS 1 Matematik Sınavında Dikkat Edilmemesi Gereken Noktalar

LYS 1 Matematik Sınavında Dikkat Edilmemesi Gereken Noktalar
LYS 1 Matematik sınavında dikkat edilmemesi gereken noktalar neler, Kültür Fen Lisesi ve Kültür Lisesi uzmanları LYS’lerde alanlara göre yapılan en fazla hataları ve adayların dikkat etmeleri gerekenleri şöyle sıraladı: Detaylar...

Matematik testi, sayısal ve eşit ağırlık tercihi yapacak adaylar için mutlak anlamda yapılması gereken bir test.  Birçok öğrencinin korkulu rüyası olan matematik,  yıllardır öğrencilerin ”en fazla sıkıntı çektiği alan” olma konusunda bir numaralı yerini koruyor.

Başarılı olmak için şunlara dikkat edin

LYS Matematik testi için dört anahtar kelime: Limit, Türev, İntegral ve  Trigonometri. Matematik testinde başarılı olabilmek için yapılması gereken en önemli çalışma, bu dört konuya odaklanmaktır. Bu bağlamda geçtiğimiz son beş yılın soruları yeniden dikkatlice çözülmelidir.

Ayrıntılara dikkat: Matematik testinde bir konuyla ilgili çok farklı türlerde soru sorulabilir. Aynı şekilde bir sorunun çok farklı çözüm yolları da olabilir. LYS’de soruları yanlış yapma ihtimalini en aza indirgemek için konularla ilgili mümkün olduğunca çok ve farklı tarzda sorular çözmek gerekir.  Öğrenciler genellikle kolay gibi gözüken aslında dikkat gerektiren soruları çok hızlı çözerken ayrıntıyı kaçırıyor ve bu da sorunun yanlış çözülmesine neden oluyor. Öğrenci özellikle çok alışılmadık kalıplarda soru ile karşılaştığı zaman sıkıntı yaşıyor.

Matematik sorularındaki hiçbir veri gereksiz değildir. Her veri, sorunun çözümünde gerekli olacak ipuçlarıdır. Sorularda her ayrıntıya dikkat etmek gerekir. Matematik soruları; sayılar yardımıyla problem çözebilme, matematiksel ilişkilerden yararlanabilme ve düşünme yeteneğini geliştirme niteliklerine sahiptir. Adaylar sorunun ne anlama geldiğini kavramak için dikkatli bir şekilde, gerekirse altını çizerek soruyu okumalı, önce çok iyi anlamalı ve çözümü yaparken işlem hatası yapmamalı. İşlemin bitiminde mutlaka çözüm kontrol edilmeli.

LYS GEOMETRİ

2012 LYS geometri soruları, 2010 ve 2011 LYS sorularına göre daha farklı özellikler içeren, yoruma dayalı, çeldiricileri güçlü olduğu için zorluk düzeyi daha yüksek sorulardı. Geçtiğimiz yıllardaki sınavlarda pek görülmedik şekilde, öncüllü ve geometrik şekil içermeyen sorular ön plandaydı. Uzun işlemli ve şekil içermeyen sorular çoğunlukta olduğundan öğrenciler süreyi yetiştirmeyle ilgili problem yaşadılar. Geçmiş yıllara göre “katı cisimler” konulu sorularda artış olduğu gözlenmiştir.

Bu tip sorularda başarılı olabilmek için sınava girecek öğrencilerin, müfredat çerçevesinde konuların temel bilgisini teorik olarak iyi bilmesi ve yorum yapabilmesi gerekiyor.

Bunlara dikkat edin:

a)    Konu eksikliklerini erken bitirip test ve deneme sınavlarının çözümüne geçin
b)    Eksik olduğunuz konuları belirleyerek eksikliklerinizi telafi edici bir çalışma programı hazırlayın
c)    Çok sayıda soru çözün
d)    Zorlandığınız konuları belirleyerek mutlaka bir destekle giderin
e)    Haftada en az bir deneme sınavı çözün

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.