LYS 2'de Hatalı Soru İddiası! - Fen Bilimlerinde hangi sorular hatalı?

LYS 2'de Hatalı Soru İddiası! - Fen Bilimlerinde hangi sorular hatalı?
Fen Bilimleri Dershanesi uzmanları değerlendirdi.

Fizik: Bilgiyi kullanma, yorumlama ve sözel kısım ile ilgili sorulara ağırlık verilmiş (yaklaşık 8 soru sorulmuş), formül uygulanarak çözülebilecek soru sayısı daha az.

YGS konularıyla ilgili olan sorular daha ağırlıklı olarak sorulmuş. Örneğin Young Deneyi ile ilgili soru sorulmamış. Optik konusundan sadece Görüntü/Düzlem Ayna sorusu var.
 
Genel anlamda Fizik testinin geçmiş yıllardan daha kolay bir sınav olduğu söylenebilir.
 
Kimya: Kimya testi kolay ve rahattı. Müfredat dışı herhangi bir soru yoktu. Ancak, Kimyasal Çözünürlük konusuyla ilgili sorulan bir soruda eksik bilgi olduğundan öğrenciler tarafından bu sorunun yanlış olduğu düşünülüyor. "Çözünürlük Çarpımı Dengesi" sorusunda; çözünen tuzun derişimi veya  çözeltinin derişimi verilmemiş. Bu nedenle öncüllerden biri bulunamıyordu. Öğrenciler bu sorunun eksik bilgiden kaynaklı yanlış olduğunu düşünüyorlar.

Biyoloji: Sorular; derinliği olmayan, yüzeysel sorulardan oluşmuş. Genel kültür tarzında sorular var. Ayrıca bazı sorular matematiksel işlem gerektiriyordu. Sistemler konusundan 1’er soru sorumuş.(Dolaşım, üreme, solunum, sindirim,boşaltım) Soruları çözebilmek için bütün konulara hakim olmak gerekiyor.
 
Biyoloji testinin genel anlamda kolay ve rahat olduğu söylenebilir.
 
 Her  3 test te  düzenli çalışan bir öğrencinin rahat yanıtlayacağı sorulardan oluşuyordu denilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.