LYS-3 Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular - LYS Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular ve cevapları

LYS-3 Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular - LYS Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular ve cevapları
LYS-3 Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular ve cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Binlerce üniversite adayının Pazar günü gireceği LYS-3 Edebiyat Coğrafya sorularına haberimizden ulaşarak sizde soruların cevaplarını kolayca bulabilirsiniz.

2011 LYS-3 Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular, 2012 LYS-3 Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular, 2013 LYS-3 Edebiyat Coğrafya çıkmış sorular ve 2014 LYS-3 Edebiyat Coğrafya çıkmış soruları ile cevaplarını haberimizde bulabilir sınava günler kala en iyi şekilde öğrenebilirsiniz.

LYS-3 Edebiyet Coğrafya çıkmış sorularını sizler için yazımızda derledik. Geçmiş dönemlerde çıkmış LYS-3 Edebiyet Coğrafya soruları ile sizde 26 Haziran Pazar günü yapılacak 2016 LYS-3 sınavına en iyi biçimde hazırlanabilirsiniz. Geçmiş yıllarda çıkmış sorular ile sizde 2016 LYS Edebiyat ve Coğrafya sınavları hakkında yeterli donanıma sahip olabilirsiniz. İşte LYS-3 Edebiyet Coğrafya çıkmış sorular ve cevapları...

LYS'de en çok çıkan konular nelerdir? Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2016) sona ermesiyle birlikte terini soğutmak istemeyen adaylar LYS sınavları için hazırlıklara başladılar bile... Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS 2016) başvurular 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak.2016 LYS sınavları ise 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki 2016 LYS'de Çıkacak Konular Belli Oldu mu,LYS'de hangi derslerden kaç soru çıkıyor? İşte adayların en çok merak ettikleri sorular ve cevapları...

LYS-3: EDEBİYAT- COĞRAFYA SINAVI

80 Soru, 120 Dakika

TÜRK DİLİ VE EDB. 56 SORU 85 DAKİKA

COĞRAFYA-1 24 SORU 35 DAKİKA

Türk Dili ve Edebiyatı,Coğrafya-1 testleri için ayrı soru kitapçıkları kullanılacak; fakat ortak cevap kağıdı kullanılacaktır.

LYS-3 EDEBİYAT VE COĞRAFYA ÇIKMIŞ SINAV SORULARI

LYS-3 Edebiyat ve Coğrafya çıkmış sorularını haberimizden takip edebilir merak ettiğiniz detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 26 Haziran Pazar günü yapılacak LYS 3 sınavı hakkında detaylı bilgiyede haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte LYS-3 Edebiyet Coğrafya çıkmış sorular ve cevapları hakkında merak ettiğiniz detaylar...

LYS 2011 çıkmış soruları için: TIKLAYIN...

LYS 2012 çıkmış soruları için: TIKLAYIN...

LYS 2013 çıkmış soruları için: TIKLAYIN...

LYS 2014 çıkmış soruları için: TIKLAYIN...

LYS 2015 çıkmış soruları için: TIKLAYIN...

2016 LYS SINAVI HAKKINDA

LYS’lere giren adayların sınava giriş, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının geçerli sayılması ile ilgili olarak kılavuzun 3. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) maddesinde yer alan tüm kurallara LYS’lerde de aynen uymaları zorunludur. Bu nedenle adayların sınava girmeden önce ÖSYM tarafından yapılacak duyuruları ve kılavuzun ilgili sayfalarını bir kez daha okumaları yararlı olacaktır. LYS’lerde her test için ayrı bir soru kitapçığı kullanılacaktır. Adaylar kendilerine verilen her soru kitapçığının “soru kitapçık numarasını” cevap kâğıdının ilgili alanlarına ayrı ayrı kodlayacaktır. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıklarının toplanması ve diğer teste ait soru kitapçıklarının dağıtılması ile karekod etiketinin yapıştırılması dışında ara verilmeyecektir. Bu toplama ve dağıtım işlemleri sırasında adaylar ve salon görevlileri sınav salonundan dışarı çıkmayacaklardır. Her test için tanınan cevaplama süresi, ilgili testin soru kitapçığı dağıtılıp salon başkanının “Sınav başlamıştır.” dediği andan itibaren hesaplanacaktır. Adayların sınav salonundan çıkmalarının yasak olduğu süreler her LYS için ayrı ayrı aşağıda verilmiştir. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun ayrılan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3) HAKKINDA

26 Haziran 2016 Pazar günü yapılacak olan LYS-3, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecektir. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacaktır.

Adaylar, LYS-3’te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı Testi) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.