LYS birincisi ve LYS ikincisi kim oldu

LYS birincisi ve LYS ikincisi kim oldu
11 Temmuz'da açıklanan LYS sonuçlarının ardından sınava katılan adaylar "LYS birincisi kim oldu" ve "LYS ikincisi kim oldu?" diye merak ediyorlar.
2017 Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS), 11 Temmuz günü açıklanan LYS sonuçlarının ardından sınava katılan adaylar ve diğer vatandaşlar "LYS birincisi kim oldu", "LYS ikincisi kim oldu" ve "LYS üçüncüsü kim oldu" diye merak ediyordu.
ÖSYM istatistiklerine göre, LYS'de 14 puan türünde TM-1, TM-2, TM-3 ve TS-2'de ikişer aday, diğer alanlarda ise birer aday 500 tam puan aldı.

LYS BİRİNCİSİ, LYS İKİNCİSİ ve LYS ÜÇÜNCÜSÜ KİM OLDU?

MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türünde dereceye giren öğrenciler kim? 
MF Puanında 1 öğrenci tam puan aldı. 
 
TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türünde dereceye giren öğrenciler kim?
TM Puanında 2 öğrenci tam puan aldı.
 
TS-1 ve TS-2 puan türünde dereceye giren öğrenciler kim?
TS Puanında 1 öğrenci tam puan aldı.
 
DİL-1, DİL-2 ve DİL-3 puan türünde dereceye giren öğrenciler kim?
DİL Puanında 1 öğrenci tam puan aldı.
Beyza Gürbüz, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4 alanında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Beyza Gürbüz, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4 alanında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 2'ncisi olan Beyza Gürbüz MF1, MF2, MF3, MF4 alanında Türkiye 1'incisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Aslen Afşinli olan ve Ankara'da Muradiye Özel Nene Hatun Kız Lisesinde mezun olan Beyza Gürbüz, 2 milyon 162 bin 895 kişinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük başarı göstererek YGS-1, YGS-2 ve YGS-6 alanlarında Türkiye 2’ncisi olmuştu. Başarısını devam ettiren Gürbüz, sayısal alanda 500 tam puan alarak Türkiye 1'incisi oldu.
Konya Meram Anadolu Lisesi öğrencilerinden görme engelli Fulya Akkaya, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavında (2017-LYS) önemli bir başarıya imza atarak TM-1, TM-2, TM-3, TS-1 ve TS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu.
 
5 puan türünde Türkiye birincisi olan ve aynı zamanda görme engeli bulunan Fulya Akkaya, Konya Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret etti.
 
Ailesiyle birlikte Vali Canbolat’ı ziyaret eden Akkaya, başarısını düzenli çalışmaya ve bol kitap okumaya bağladı. Akkaya, “Çok ve düzenli çalıştım. 1 yılın değil 12 yılın başarısı.” dedi, bol kitap okumayı tavsiye etti.
 
Başarılı öğrencinin hedefinde ise Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi var.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.