LYS ‘de Geri Sayım Başladı - Bilgin PELİSTER

LYS ‘de Geri Sayım Başladı - Bilgin PELİSTER
Günlerden beri YGS ‘yi konuştuk ama artık LYS için de geri sayım başladı.

Barajı geçerek LYS’ ye girecek olan öğrencilerin mevcut tartışmaların dışında kalarak kendiişlerine motive olmaları onların yararına olacaktır.Artık olan oldu,belki istenilen puanlar alınamadı ama maraton devam ediyor.

Bu seneki LYS içinde şimdiden; kolaydı, zordu tahminleri başladı;

Kolaylığını ya da zorluluğunu şuan için bir kenara bırakın.

Önce daha yeni bir sınavdan çıktınız onun için;

Hatalarınızı kabul edin, Ders alın ve Tekrarlamayın.

Mutlaka bir Çalışma Programına sahip olun ve aşağıdaki alanınıza göre de çalışmalarınızı düzenleyin

Sayısal bölüm; zengin bir meslek ve bölüm sayısına sahip olduğundan bu bölüm öğrencilerinin kazanmak istedikleri bölümlerin puan türünü ve getirisi yüksek olan testleri analiz ederek öncelikle bu testlere yoğunlaşmaları gerekmektedir. Örneğin; Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık gibi sağlık bölümlerini arzulayan öğrencilerin Fen testlerinde üstün bir çalışma içerisinde olmaları gerekmektedir.

Eşit Ağırlık öğrencileri ise, öncelikle Hukuk, Psikoloji ve PDR gibi nispeten iş garantisi yüksek olan bölümleri hedeflemeli, dolayısı ile Matematik ve Geometri derslerine ayrıca zaman ayırmalıdırlar. Edebiyat ve Coğrafya derslerinde zaten yüksek net çıkartabilmektedirler.

Sözel öğrenciler ise, bölüm sayısı daha az olduğundan ve rekabet fazla olduğundan, Edebiyat ve Tarih derslerinin yanında Felsefe Gurubu derslerine ayrıca zaman ayırmalıdır. Zaten geriye kalan Coğrafya testi çok ayırt edici olmamakta, bu dersin soruları Sözelciler tarafından kolayca yapılabilmektedir.

Dil öğrencileri ise, istedikleri mesleği analiz etmeli, DİL-1 DİL-2 ve DİL-3 puanlarının hesaplamaları farklı olduğundan en yüksek netlere ulaşmaya çalışmalıdırlar. Bunun yanında bazı yabancı dil bölümlerinde hazırlık sınıfı olmadığından kılavuzu iyice incelemeli ve puanı düşük bölümlere balıklama atlamamalıdırlar.

Sevgili Öğrenciler, unutmayınız ki okulunuzun ve dershanenizin tüm öğretmenleri ve öncelikle Rehber Öğretmenler sizlere yardımcı olmak için oradadırlar ve sizler öğretmenlerinizden azami derecede yardım isteyerek, onlardan yardım alarak başarıya ulaşabilirsiniz.
 Bu imkânlara ulaşmakta tereddüt etmeyiniz.

Okulunuz, aileniz ve kendi çabalarınızla zafere ulaşacağınızdan şüpheniz olmasın.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.