LYS Geometri Sorularını daha kolay çözmek için neler yapılmalıdır ?

LYS Geometri Sorularını daha kolay çözmek için  neler yapılmalıdır ?
LYS Geometri Sorularını daha kolay çözmek için bunlara dikkat:

Geometrin LYS’nin genel konularını; doğrular, üçgenler, dörtgenler, çemberler uzay geometri ve analitik geometridir.

Bir üçgen sorusu; üçgenin tüm konularını içerebilir. Üçgen konusuyla ilgili tüm soruları çözebilmek için, konun tamamı ve formülleri bilinmek ve sorular üzerinde uygulamak gerekir. Üçgen konusu okullarda bir yıl boyunca okutulmaktadır. Üçgen sorularını çözebilen bir aday, yeterli bir çalışmayla diğer konuların sorularını da çözebilir.

Geometri sorularını çözerken zorlanan adaylar öncelikle çözümlü soruları incelemelidirler. Konu ve soru özümsendikten sonra, cevaplı testlere bakılmalıdır.

Geometri soruları çoğunlukla şekilli sorular olduğundan, soruların çözümü de şekil üzerindedir. Şekil üzerinde geometri sorusunu çözebilmek için, soruda verilen tüm bilgiler şekle doğru biçimde kayıt edilmelidir.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.