LYS için Organik Kimya nasıl çalışılmalı?

LYS için Organik Kimya nasıl çalışılmalı?
Organik kimya, LYS’de 10 soru ile kimya testinin en çok soru getiren alanıdır.

Organik kimyada konular birbirini tamamlar nitelikte olduğundan dolayı çalışılırken konu atlanmaması gerekir. Organik kimya çalışırken kimyasal  okuma ve yazmaları tam olarak öğrenmeli, çalışma sırasında konunun uzmanından yardım alınmalıdır. Her derste olduğu gibi organik çalışırken de bilgilerin kalıcılığı anlamında konu özeti çıkartılması önemlidir. Eğer çalışmalar konu anlatımlı kaynak kitaplardan yapılacaksa öncelikle kaynak seçimine özen gösterilmelidir. Kitap çalışmalarında önce  konular özümsenmeli, sonra çözümlü testlerle çalışmaya devam edilmelidir. En son aşamada ise cevaplı testlere geçilmelidir.

Sınavlarda organik kimyadan gelen sorular homojen olmaktadır. Hidrokarbonlardan 4 veya 5 soru,  izomerikten 1 soru, fonksiyonel gruplardan 4 veya 5 soru molekül geometrisinden 1 soru, hidrokarbonlardan okuma ve hesaplı 1 soru sorulmaktadır.

Soru çözerken şu noktalara dikkat edilmelidir.

•         Denklem sorularında okun altında ve üstünde verilen bilgiler özenle okunmalıdır.

•         Okuma sorularında doğru numaralandırma yapılmalı ve kurallarına dikkat edilmelidir.

•         Gelen soru eğer hesaplamayla ilgili ise denklemin doğruluğuna ve mol sayısı geçişi kontrol edilmelidir

Fem Dershaneleri Kimya Yayın Kurulundan Salih Ateş’e göre bu sene organik kimyadan “ Alkol, karboksilik, asit, aldehit, ketondan yorumlu soruları,  aromatik hidrokarbonlardan da okuma veya reaksiyon sorusu gelme durumu var”

*Faruk ARDIÇ - Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.