LYS öncesi günlük konu tekrarı nasıl olmalı?

LYS öncesi günlük konu tekrarı nasıl olmalı?
Soruları doğru çözmenin temelinde konuyla ilgili yeterli bilgilere sahip olmak yatar.

Kazanılan bilginin daha uzun süreli hafızada kalabilmesi için mutlak anlamda konuyla ilgili uygulamalar yapılmalıdır.

Konuya yönelik bilgi kazanmaları için en uygun yol, derste öğretmenlerin anlatımlarıdır. Bunun için de derslere devamlılık şarttır.

Konu tekrarı günlük saat sınırlamasından öte konu bitirme endeksli olmalıdır.

Bir konu en fazla 1,5-2 saat çalışıldığında yararlı olabilir. Araya uzun olmamak kaydıyla dinlenme zamanı konmalıdır.

Konu tekrarı planlamasında tavsiye olunan, sayısal içerikli dersten sonra sözel içerikli dersin konmasıdır. Çünkü zihinsel işleyiş bakımından beynimizin sol kısmı daha çok sayısal sağ kısmı ise daha çok sözel içerikli konularla ilgilidir. Bu bakımdan sayısal dersler çalışırken,  beynimizin sağ kısmı dinlenecek, sözel dersler çakışırken de beynimizin sol kısmı dinlenecektir.

Konu anlatımından hemen sonra o konuyla ilgili en az 15-20 sorunun çözülmesi ve böylece konunun tekrar gözden geçirilmelidir. Örneğin bir ders saatinin ilk 30 dakikası konu anlatımına, sonraki 20 dakikası da soru çözümüne ayrılabilir.

Günlük konu tekrarı, gün içerisinde çalışılan konuların gözden geçirilmesidir. Okul ve dershaneye devam eden öğrenciler eve geldiklerinde verdikleri aradan sonra ilk çalışmaları tekrar olabileceği gibi yatmadan önceki yarım saat de tekrar vakti olabilir.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.