LYS Yabancı Dil Puan Hesaplama 2013

LYS Yabancı Dil Puan Hesaplama 2013
LYS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki LYS puanlarını hesaplayabilirim?

LYS Yabancı Dil Puan Hesaplama 2013

LYS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, MF 1, MF 2, MF 3, MF 4, TM 1, TM 2, TM 3, TS 1, TS 2, DİL 1, DİL 2 ve DİL 3 puan türündeki LYS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

LYS`ye girmek için herhangi bir ön baraj sınavı var mı?

2010 yılı itibariyle ÖSYM iki aşamalı sınav sistemi geçmiştir. Bu sınavların adları YGS ve LYS`dir. Bu sınavlardan YGS sınavı, LYS sınavından daha önce uygulanır çünkü bu sınav LYS sınavına girişi sağlayan bir baraj sınavıdır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınav(lar)ına (LYS) başvuru yapabileceklerdir. LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri puan türlerine uygun olan sınav veya sınavlara katılabilirler. (ÖSYM 2 LYS`ye katılımı önermektedir.) YGS, ağırlıklı olarak müfredatın ortak bölümünü kullanırken; LYS, ağırlıklı olarak müfredatın alan bölümünü kullanır.

LYS Puan Hesaplaması için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.