LYS'deki Zor Sorular İnceleniyor!

LYS'deki Zor Sorular İnceleniyor!
​LYS Matematik ve Geometri'deki zor sorularla ilgili olarak Ankara'da inceleme başlatıldı.

Soruların üniversite yerleştirmeleri sırasında sorun yaratıp yaratmayacağı, aynı puan diliminde yığılma olup olmayacağı ve en önemlisi de Tıp ve Hukuk barajını zorlayıp zorlamayacağı araştırılıyor...

Sosyal Bilimler'deki soruların çok kolay Matematik ve Geometri'deki soruların çok zor olması sadece ÖSYM yönetiminin değil YÖK'ün de dikkatini çekti. Her iki kuruma şikayet yağdı. Bunun üzerine gerekli inceleme başlatıldı. Önce durum tespiti yapılacak ardından da ne tür önlemler alınacak, o değerlendirilecek.

Yüksek puanlı öğrencilerin Tıp ve Hukuk'a kaymasıyla  diğer fakültelerde puanlar düşer mi? Ya da çok daha önemlisi kontenjan nistepetinde aday bulunur mu? Tüm bu olasılıklar tek tek inceleniyor.

Önümüzdeki hafta yapılacak Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı sınavı ile Coğrafya'da da benzeri bir durum yaşanır mı?

Ankara'dan gelen duyumlar Fen Bilimleri sorularının da güçlük derecesinin yüksek olacağı yönünde. Ayrıca alışılagelmişin dışında sıradışı sorular bu sınavlarda da gelebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.