LYS’ye nasıl bir ortamda çalışılmalı? - Serdar Gecü

LYS’ye nasıl bir ortamda çalışılmalı? - Serdar Gecü
LYS’ye çok az kaldı, öğrenciler diğer aylara göre artık daha fazla ders çalışıyor. Ders çalışmak kadar ders çalışılan ortam da öğrencilerin motivasyonunu önemli ölçüde etkiliyor.

Süleyman Şah Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Serdar Gecü, ders çalışma davranışını etkileyen dış etmenler yani çevresel etkenlerin bu konuda önemli rol oynadığını söylüyor.

Gecü, nasıl bir ortamda ders çalışılması gerektiğini şöyle sıralıyor:

  1. Her gün aynı saatte ders çalışmaya başlanmalıdır.
  2. Her zaman aynı masada ders çalışılmalıdır.
  3. Ders çalışılan masada dersten başka hiçbir iş yapmamalıdır. (Oyun, yemek yeme, mektup yazma, cep telefonu ile konuşma vs.)
  4. Çalışma masasının üstünde ancak ders çalışmak için gereken materyaller olmalıdır.
  5. Ders çalışmak için gereken materyaller hemen uzanıldığında alınabilecek bir yerde olmalı. Bu kitaplık olabileceği gibi, eğer yolsa içine kitapların konulabileceği bir kutu da olabilir.
  6. Çalışma odanızın ısısı normal düzeyde olmalı, çok sıcak ya da çok soğuk olmamalı.
  7. Ders çalışmak için en uygun durum, kolları ve dirsekleri yaslamaya olanak verecek bir masada çalışmaktır.
  8. Ne rahat bir koltukta ne de çok rahatsız bir sandalyede oturulmalıdır.
  9. Olanaklar elverdiğince gürültüsüz bir yerde çalışılmalıdır.
  10. Ders çalışmaya ara vermeye neden olan durumlar (telefonla görüşme, tv izleme bir şeyler atıştırma vb) çalışmayı engelliyor ve başarıyı tehdit ediyorsa hemen vazgeçilmeli, çalışmanın sonunda ödül olarak kullanılmalıdır.
  11. Ders çalışırken ( not yazma hariç )müzik dinlenmemeli yemek yenmemeli sakız çiğnenmemelidir.
  12. Ne kadar kabul etmeseniz de tüm bunlar dikkatinizin yoğunluğunu azaltacaktır. Ancak aç, yorgun olarak ders çalışılmamalıdır.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.