Madencilikle ilgili mühendislik bölümlerini seçenlere maaş gibi burs ve istihdam müjdesi

Madencilikle ilgili mühendislik bölümlerini seçenlere maaş gibi burs ve istihdam müjdesi
YÖK Başkanı, 2020-2021 öğretim döneminden itibaren üniversite sınavında ilk 50 bine giren öğrenciler; maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğini tercih etmeleri halinde, İstanbul Maden İhracatçıları Birliğince karşılıksız burs kazanacak.

YÖK ile İMİB arasında iş birliği protokolünün imzalanması dolayısıyla online protokol imza töreni düzenlendi. Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, TİM Başkanı İsmail Gülle, İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, üniversitelerin Maden, Jeoloji ve Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümleri bölüm başkanları katıldı.

Maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve cevher hazırlama mühendisliği programları ile ilgili sayısal verileri aktaran Saraç, 14 maden mühendisliği programında 4 bin 198 öğrenci ve 380 öğretim elemanı; 10 jeoloji mühendisliği programında 5 bin 311 öğrenci ve 653 öğretim elemanı; bir üniversitedeki cevher hazırlama mühendisliği programında ise 299 öğrenci ve 20 öğretim elemanının bulunduğunu belirtti.

Geçen yıl ilk olarak tekstil sektörü temsilcileri ile yapılan protokolün başarılı sonuçlar verdiğini aktaran Saraç, bu alanda ikinci protokolün de madencilik sektörü ile yapılacağını belirtti. Protokol ile başarılı öğrencilerin maden sektörüne çekilmesi, staj ve iş yeri eğitimi uygulamalarının artırılmasının ve mezuniyetleri sonrasında istihdam sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Saraç, şunları kaydetti:

  • Bu iş birliğimiz neticesinde, üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere aylık net asgari ücret tutarı kadar;
  • 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar,
  • 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar İMİB tarafından karşılıksız burs verilecek.

2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren verilmeye başlanacak olan burs miktarı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'nun kararları doğrultusunda her yılın başında güncellenecek. Diğer kurum ve kuruluşlardan da burs alınması bu eğitim bursunun alınmasına engel teşkil etmeyecek."

18
0
0
0
0
0
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.