MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı - MTSAS 22 Mart Sonuçları

MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı - MTSAS 22 Mart Sonuçları
Ehliyet sınavı sonuçları belli oldu. MEB ehliyet sınavı sonuçlarını açıkladı. MEB 22 Mart 2015 ehliyet sınavı sonuçları sorgulama sayfası burada...

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. MEB tarafından 22 Mart 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları belli oldu. Binlerce sürücü adayının dört gözle beklediği ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Ehliyet sınavı sonucunu öğrenmek için aşağıdaki linke tıklamanız ve 22.03.2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgileri yazan kısmına tıklamanız lazım. Açılan sayfada T.C. kimlik numaranız ile ehliyet sınavı sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

Sonuçları görüntülemek için meb.gov.tr adresine giden adaylar burada ana safyada yer alan ”Sınavlar” linkine tıkladıktan sonra ”Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav Duyuruları” sekmesine tıklayarak 2015 MTSAS sonuçlarının yer aldığı sayfaya gitmelerei gerekmektedir. Sonuçlar açıklandığında bu sayfadan yayımlanacaktır. Adayların sınav sonuçlarını görüntülemeleri için TC Kimlik No kullanmaları yeterli olacaktır. Ehliyet sınavı soru cevap anahtarları da adaylara aynı sayfadan duyurulacak.
EHLİYET SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik
okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan
soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır. Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.

Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının
göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NEREDE NASIL AÇIKLANIYOR?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

a. Sınav sorularına, cevap anahtarına,sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yapılacak olan itirazlar, soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Kursiyerler, sınav sorularına, cevap anahtarına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını yapabilmeleri için, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatıracaklardır.

c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.