MEB, sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav yerlerini açıkladı

MEB, sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav yerlerini açıkladı
Sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav yerleri ve taban puanlar açıklandı. 23 Kasım'da ön başvurularını tamamlayan adaylar, şimdi mülakat yerlerinin sorgulamasına bakıyorlar. İşte, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri sorgulama ekranı.

MEB 2018 sözleşmeli öğretmenlik alımı için başvuru yapan adaylar için önemli gün geldi. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri bugün açıklandı. Sözlü sınav yerlerinin MEBBİS sisteminde yer alıyor. İşte MEBBİS giriş ekranı ve merak edilenler…

MÜLAKAT SONUÇLARINA GÖRE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

SÜREÇ NE ZAMAN BİTECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Öğretmen alımına ilişkin süreç 7 Şubat 2019'da sona erecek. 15 Ocak 2019'da sözlü sınav sonuçlarını ilan edecek MEB, 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında ise adayların tercihlerini alacak. Bakanlık 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamalarını ise 7 Şubat 2019'da yapacak.

MÜLAKAT YERLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.