MEBBİS'deki müdür atama sorunu çözüldü

MEBBİS'deki müdür atama sorunu çözüldü
Bu sabah saatlerinde yazdığımız MEBBİS hatası düzeltildi.

Bu sabah gündeme taşıdığımız MEBBİS'teki müdür atama sorunu çözüldü. İşte çözülen soruna dair, bu sabah yayına giren haberimiz.

İlk Defa ve Yeniden Müdür Görevlendirme Başvuru ekranı açılmıştır. Başvurular 18-22 Eylül tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapılacaktır.

Başvuru İşlemleri/Yöneticilik Başvuruları/İlk Defa ve Yeniden Müdür Görevlendirme Başvurusu modülünde öğretmenlere yetki verilmiştir.

Başvurular 18-22 Eylül tarihleri arasında açık kalacaktır.

Fakat 75 puan altında değerlendirme puanı bulunan okul müdürlerimiz başvuru yapamamaktadır.

Halbuki;

10.06.2014 Tarihli ve 29026 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğinin "Mevcut yöneticiler" başlıklı Geçici 1. maddesi 2. fıkrasında; "(2) Bu maddenin birinci fıkrasına göre yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder." hükümleri ve,

"İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru" başlıklı 18. maddesi 2. fıkrasında; "(2) Müdürlük görev süresi uzatılmayanlar ve daha önce müdürlük görevinde bulunmuş olanlar ile duyurunun yapıldığı tarihten önce müdürlük görevinde bulunmamış olup duyurunun son günü itibarıyla 5 ve 6 ncı maddelerde belirtilen şartları taşıyanlardan müdür olarak görevlendirilmek isteyenlerin başvuruları elektronik ortamda alınır." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümler uyarınca Yönetmeliğin "Müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirme" başlıklı 22. maddesi hükümlerine göre yerlerine görevlendirme (atama) yapılmayan okul müdürlerinin görevleri devam ettiğinden İlk Defa ve Yeniden Müdür Görevlendirme Başvuru ekranına başvurmak için girdiklerinde "Halen yönetici oldugunuz için başvuru yapamnazsınız" uyarısı ile karşılaşmaktadır.

Yönetici atama başvuru modülünün Yönetmeliğin "İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru" başlıklı 18. maddesi 2. fıkrasındaki hükümlere göre düzeltilmesi,

Yönetmeliğin "Mevcut yöneticiler" başlıklı Geçici 1. maddesi 2. fıkrasına göre görevi devam eden 75 puan altında değerlendirme puanı bulunan okul müdürlerimizin de başvurularının alınması gerekmektedir.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.