Mekke'de şok eden görüntü Mescid-i Haram'ı çekirge ve böcekler bastı

Mekke'de şok eden görüntü Mescid-i Haram'ı çekirge ve böcekler bastı
Mekke'de daha önce hiç görülmemiş bir olay yaşandı. Kabe başta olmak üzere şehrin her yerinde böcekler görülmeye başlandı. Binlerce hamam böceği ve çekirgenin istila ettiği Kâbe ve çevresinde namaz kılınamadı.

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde böcek istilası yaşandı. Kabe başta olmak üzere şehrin her yerinde görülen böcekler için ekipler yoğun şekilde ilaçlama ve temizlik çalışmasına başladı.

Mekke Şehir Sekreteri Muhammed el Kuveyhis’i, çevre koruma ekiplerinin Mescid-i Haram’ın her tarafında yayılmış böceklerini yok etmek için çalışmaları başlattığını söyledi.

Alışılmadık ve daha önce hiç görülmemiş olan gelişme Pazartesi günü yaşandı. Mekke'de bazı işyerleri kapatıldı.

64 yaşındaki Abdulwhab Soror Ulusal , “Cumartesi gecesi Kutsal Camii'de dua ediyordum ve böcekler her yerdeydi, cami yalnızca bahçelerde değil, hatta Kabe'nin etrafında çekiyordu” dedi . “Hayatım boyunca Mekke'de yaşadım, daha önce böyle bir şeye asla tanık olmadım” dedi.

Karasal biyolojik çeşitliliğin bilimsel danışmanı ve yöneticisi olan Dr. Jacky Judas, bunun bir ilk olduğunu söyledi. Dr. Judas, "Bu türleri büyük sayılarla ilk kez görüyorum, insanların aynı şeyi söylemesine şaşırmadım," dedi. “Bu türleri bu büyük sayılarda hiç görmedim.”

Olayla ilgili en iyi tahmin, Arap Yarımadası'ndaki bazı insanların kuş yemi için böcek yetiştirmesi ve böceklerin yetiştirildikleri yerden kaçması ve yayılması olabilir.

Kaynak:Milli Gazete

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.