Meleklerin varlığına iman davranışlarımızı nasıl etkiler

Meleklerin varlığına iman davranışlarımızı nasıl etkiler
Meleklerin varlığına iman davranışlarımızı nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Meleklere iman, kiramen katibin meleklerinin kayıtlarını, melek gibi varlıkların korumasında ve gözetiminde olduğuna inanan insanlar, iyi ve güzel iş yapmaya, kötü işlerden de uzaklaşma çalışırlar. Bu inanç insanların ahlakı üzerinde olumlu etkileri vardır. Melek kavram olarak iyiliği temsil eder, melekleri örnek alan insanlar, karıncayı bile incitmekten çekinirler. Meleğe iman eden insan içinden iyiliğe çağıran sesin meleğin sesi, kötülüğe davet edenin de şeytan vesvesesi olduğunu bilir, meleğe sesine kulak verir. Şeytanın vesvesesine kendini kapatır.

Meleklere iman sonucunda, Müslümanlar sıkıntı ve darlık durumunda meleklerin yardım edeceğini bildiklerinden ümitsizliğe düşmezler. Her zaman motivasyonları yüksek ve huzurlu olurlar. Manevi varlıklara inananlarda sorumluluk bilinçleri daha fazla olur.

İnsanlar meleklerin daima yanlarında olduklarına inandıkları zaman kendilerini daha rahat ve huzurlu hissederler. Karşılaştıkları zorluklar karşısında hemen huzursuzluğa kapılmaz ve meleklerin onları koruduğuna inanırlar. Ayrıca kötülüklerden uzak durarak meleklerin onları kötülük yaparken görmelerini istemezler. Bu yüzden meleklere inanmanın davranışlarımız üzerindeki etkisi büyüktür.

254
1128
610
141
138
132
1320
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.