Mevali politikasının Emevi Devleti’nin yıkılışına etkileri nelerdir

Mevali politikasının Emevi Devleti’nin yıkılışına etkileri nelerdir
Mevali politikasının Emevi Devleti’nin yıkılışına etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Emevi Devleti, Arap menşeli bir devlet olarak hüküm sürmüştür. Arapların üstünlüğünü esas alan bir anlayışla varlığını korumaya çalışmıştır. Emevi Devleti’nin bu politikası mevali politikası olarak bilinmektedir. Devletin siyasi ve sosyal anlayışının ayrıştırıcı bir zeminde meydana gelmesi insanların birbirlerini dışlamasına da neden olmuştur.

Emevi Devleti’nin yıkılışında mevali politikasının etkisi büyüktür. Bir devletin yıkılmasında devleti parçalayan sosyal etkenler öne çıkmaktadır. Mevali politikası Arap üstünlüğünün kabul edilmesinin zorlandığı bir politika olmuştur. Birçok millete karşı uygulanan bu politika İslam’ın arka plana itilmesine neden olunca devletin doğrudan yıkılmasına sebep olmuştur. Emevi Devleti ömrü kısa süren bir devlet olmuştur.

  • Mevalilere uygulana çifte standart devlete olan desteği azaltmıştır
  • Çeşitli muhalif grupları oluşmuştur
  • Mevâlînin devlet aleyhine girişilen isyanlara katılmalarını sağlamıştır
  • Mavelilerin Emevilere karşı Abbasi Devletini desteklemelerine neden olmuştur.

334
534
334
31
38
133
232
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.