Mıknatıs tarafından çekilen maddeler

Mıknatıs tarafından çekilen maddeler
Mıknatıs tarafından çekilen maddeler hangileridir bu konuyu sizlere örnekler vererek açıklayalım.

Mıknatıs bazı metalleri çeken manyetik özelliklere sahip olan bir madde olarak bilinmektedir. Kullanım alanları oldukça yaygındır. İletişimde, ulaşımda, haberleşme ve bilgi işlem için tasarlanan bilgisayarlarda mıknatıstan yardım alınmaktadır. Mıknatıs kutuplarıyla manyetik alan oluşturmaktadır.

Mıknatıs tarafından çekilen maddeler, demir, nikel, kobalt olarak bilinmektedir. Mıknatıs, demir, nikel ve kobalt olan malzemeleri çekebilir. Bunun dışındaki metallerle yapılan malzemeleri çekmez. Çünkü demir, nikel, kobalt manyetik alan tarafından etkilenmektedir. Mıknatıs kullanımı telefonlarda, bilgisayarlarda söz konusudur. Günlük hayatta demiri çekme özelliklerinden dolayı mıknatıs, ayırma, toplama, taşıma işlemlerinde de kullanılmaktadır. Terzinin iğnelerini toplaması ve bir arada tutması mıknatıs sayesindedir.

1294
1284
526
360
365
564
1706
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum