Millî birlik ve beraberliğin önemi

Millî birlik ve beraberliğin önemi
Millî birlik ve beraberliğin önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli birlik ve beraberlik, Atatürk'ün milliyetçilik ilkesini temel alarak düşünüldüğünde, oldukça önemli iki kavramdır. Çünkü bu ilkenin savunduğu fikir, bir toplumun dayanışma yapmasına ve iş birliği içerisine girmesine sebep olur. Bu anlamda, milli birlik ve beraberlik önem kazanır.

Türkiye için düşününce Türk milli birlik ve beraberlik kavramı aklımıza gelir. Bu anlamda ülke içerisindeki halkın denge içerisinde yaşamasını, birlik ve beraberlik içerisinde olmasını ve kötü durumlarda iş birliği içerisine girmesini sağlar. Geçtiğimiz günlerdeki büyük Elazığ depremini ele alalım. Ülkenin her yerinden Elazığ'a gönderilen yardımlar sayesinde Elazığ daha çabuk iyileşme yoluna girmiş, yardıma muhtaç durumda olan insanlara ulaşılmıştır. Bu dayanışmanın temelinde birlik ve beraberlik kavramları yatmaktadır.

Milli birlik ve beraberlik insanların farklılıklarına aldırış etmez, onları ortak paydada birleştirir. Bu sayede millet bilinci pekişmiş olur.

232
161
221
141
139
143
260
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.