Müslümanların Uhud Savaşı’nda galip gelememesinin nedenleri nelerdir

Müslümanların Uhud Savaşı’nda galip gelememesinin nedenleri nelerdir
Müslümanların Uhud Savaşı’nda galip gelememesinin nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Peygamber’in ordunun güvenliğini sağlamak için Ayneyn Tepesi’ne yerleştirdiği okçuların yerlerini terk etmesi nedeniyle Müslümanlar bozguna uğramıştır. Savaş sırasında yaralanan Hz. Muhammed’in şehid olduğu haberleri de muharebe meydanına yayılarak İslam ordusunun galip gelmek üzereyken dağılmasına sebep oldu.

İslam tarihi açısından en önemli savaşlardan biri olan Uhud Savaşı, Müslümanların Mekkeli Müşriklerle yaptığı ikinci savaş olarak tarihe geçmiştir. Bugünkü Uhud Dağı’nın eteklerinde gerçekleşen savaşta okçular tepesi olarak bilinen yer de bir tümsek olarak bulunmaktadır.

Uhud Savaşı’nda Peygamber (a.s.) her şeye rağmen okçular tepesinde okçuların bulunması gerektiğini söyleyip oradan ayrılmamalarını söylemiştir. Alınan bu stratejik önlemi kazandık rehavetiyle göz ardı eden sahabeler, okçular tepesini terk edince Müslümanlar arkadan sarılarak kıskaca alınmış ve Müslümanlar Uhud Savaşı’nı kaybetmiştir. Bu elim mağlubiyette birçok şehit verilmiş, moral kaybı yaşanmıştır. Müşrikler güçlendiklerini düşünmeye başlamıştır.

27
23
1
2
21
0
300
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.