Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk anılarını araştırınız

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk anılarını araştırınız
Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk anılarını araştırınız, anılarından bir tanesini aşağıdaki noktalı yerlere yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk anılarını araştırınız, anılarından bir tanesini aşağıdaki noktalı yerlere yazınız

Birdirbir Oyunu İle İlgili Anı

Mustafa Kemal'in çocukluk arkadaşı olan Asaf İlbay ile ilgili bir anısı da bulunmaktadır. Birdirbir oynamayı çok seven Asaf İlbay ve arkadaşları Mustafa Kemal'i de oyunda görmek istiyorlardı. O sıralarda 11 - 12 yaşlarında olan Mustafa Kemal bu oyuna hiç katılmak istemezmiş. Tabi bu durum arkadaşlarının sürekli olarak ısrar etmelerine yol açmış. Çünkü bu oyunu oynarken onu da aralarında görmeyi istiyorlardı. Mustafa Kemal ise oyunu oynamaktan hep uzak duruyordu.

Yine bir gün Asaf İlbay ve arkadaşları birdirbir oynamaya başlamışlar. Bu oyuna göre birileri eğilir ve diğerleri onun üzerinden atlarlardı. Mustafa Kemal yine oyuna katılmamak için site dirense de arkadaşları onu zorla oyuna almışlar. Ancak eğilme sırası Mustafa Kemal'e gelince 'ben asla eğilmem' diyerek dimdik durmuş. 'Atlamak isteyen varsa böyle atlasın' demiş ve arkadaşları ne kadar ısrar etse de eğilmemiş.

Mustafa Kemal Adıyla İlgili Anı

Atatürk, ortaokula giderken matematik dersini oldukça çok severmiş. İlgi duyduğu bu dersten dolayı oldukça zeki olduğu da görülmektedir. Atatürk, okula giderken burada Mustafa ismi ile çağrılırmış. Ancak şöyle bir sorun varmış; en sevdiği ders olan matematik dersine giren hocanın adı da Mustafa’ymış. Bundan dolayı okulda Mustafa diye seslenilince ikisi de dönüp bakarmış. Tabi bu duruma bir çözüm bulmak gerekiyordu.

Bir gün Mustafa öğretmen Atatürk’ü yanına çağırmış. Ona demiş ki: ‘Senin adın da Mustafa benim adım da Mustafa. Bu karışıklığa son vermek için senin adın bundan sonra ‘Mustafa Kemal’ olsun demiş. Böylelikle bu anı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk anılarından birisi olmuştur. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olan bu anı onun en çok bilinen anılarından birisidir.

5
114
6
57
57
6
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.