Nasrettin Hoca’nın herkesi haklı bulmasının nedeni ne olabilir

Nasrettin Hoca’nın herkesi haklı bulmasının nedeni ne olabilir
Nasrettin Hoca’nın herkesi haklı bulmasının nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

SEN DE HAKLISIN
Bir gün, elleri birbirinin yakasında iki davacı gelmiş Hoca’ya. Önce biri, yana yakıla davasını anlatmış. Hoca can kulağıyla dinledikten sonra:
- Haklısın oğul, demiş. Bunun üzerine öteki:
- Kazın ayağı öyle değil Hoca, bir de beni dinleyin, demiş. Öyle bir anlatmış ki hak vermemek mümkün değil:
- Sen de haklısın, demiş Hoca. Karısı bu hükmü duyunca:
- İlahi Efendi, hiç böyle şey olur mu? Ya bu haklı ya o haklı, deyince Hoca ona
da:
- Sen de haklısın hatun, demiş.

Sorumuzun cevabına gelecek olursak;

Çünkü herkes kendine göre değerlendirdiğinde durumları kendisini haklı görür. Herkese göre kendi doğruları kendi fikirleri vardır.

Nasrettin Hoca yaşanılan olayda herkesi haklı bulmuştur. Çünkü, olayları kişilerin durumlarını göz önünde bulundurarak değerlendirmiş ve durumlarına göre herkesi haklı görmüştür.

Herkesin kendine göre bir hesabı vardır. Bu hesaplar kişilerin menfaatleri de olabilir. Bu nedenle çıkar söz konusu da olabilir. Bu hesapların yapılması psikolojik olarak olayları değerlendirirken kişilerin kendini haklı görmesine neden olur. Hoca da olaylara kendini başkasının yerine koyarak baktığında ve herkesi memnun etmenin mümkün olamayacağını anlatırken herkesi haklı bulmuş olabilir.

445
445
80
80
80
80
445
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.