Necm suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde

Necm suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde
Necm suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Necm suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Necm suresi kaç sayfadan oluşur, Necm suresi toplam kaç sayfa, Arapça 525 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Necm suresi 525. sayfadan başlar ve 527. sayfada biter, 27. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 62 âyettir. Sûre, adını ilk âyetin başındaki “en-Necm” kelimesinden almıştır. Necm, yıldız demektir.

Sûrede başlıca, Kur’an’ın vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, herkesin yaptığının karşılığını göreceği, Allah’ın kudretinin delilleri konu edilmektedir. Mushaftaki sıralamada elli üçüncü, iniş sırasına göre yirmi üçüncü sûredir. İhlâs sûresinden sonra, Abese sûresinden önce Mekke’de nâzil olmuştur. Sadece 32. âyetinin Medine’de indiği rivayet edilmiştir, fakat bu âyetin öncesi ve sonrasıyla olan sıkı anlam bağı ve üslûp birliği bu rivayeti tereddüde açık bırakmaktadır (Derveze, I, 212, 228).

Necm suresinin konuları

Kur’ân-ı Kerîm’in Allah tarafından Cebrâil vasıtasıyla Hz. Muhammed’e indirilmiş olduğu ve Hz. Peygamber’in Allah’tan aldıklarını sadakatle tebliğ ettiği ortaya konmakta, müşriklerin melekleri Allah’ın kızları, putları da melekleri sembolize eden varlıklar olarak kabul etme şeklindeki inançları mahkûm edilmekte, önceki peygamberlere gönderilen vahiylerle Resûlullah’ın getirdikleri arasındaki bazı ortak noktalara değinilmekte, inkârcılıkları sebebiyle helâk edilmiş geçmiş toplumlardan örnekler verilmektedir.

Arapça 525 nasıl yazılır : ٥٢٥

Necm ​​​​​​​suresin fazilet ve sırları​​​​​​​

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Necm suresini okursa, Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)‘i inanan ve inkar edenlerin sayısınca on hasene verilir."(Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 8/163)

Kim Necm sûresini okursa, Mekke’de Muhammed’i (aleyhisselâm) tasdîk ve inkâr edenlerin adedidin on katı sevâb verilir. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Rivayet edildi ki:

  • 21 defa okuyan, her muradına nasil olur,
  • Ruhsal yönden sıkıntıdan kurtulmak isteyen veya hafızasının daha kuvvetli olmasını isteyen kişi, misk ve gülsuyunu karıştırıp Necm suresinin 1-18. ayetlerini cam bir kaba yazmalı, içine zemzem suyunu doldurup yedi gün aç karnına içmelidir.

22
3
114
3
2
7
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.