Nerede polisten, nerede jandarmadan yardım istemeliyiz

Nerede polisten, nerede jandarmadan yardım istemeliyiz
Nerede polisten, nerede jandarmadan yardım istemeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Jandarmanın sorumluluk alanı Polisin olmadığı alanlarda geçerlidir. Buralar il ve ilçe belediye sahaları olup kesinlikle diğer kolluk kuvvetlerinin olmadığı alanlardır. Jandarmaların da belli başlı görevleri bulunmakta ve buna örnek vermek gerekirse ceza ve infaz kurumlarında korumasını sağlamak mahkumların güvenliğini sağlamakta görevlidirler.

Köy gibi yerlerde polis değil jandarmadan yardım istenir herhangi bir olay gerçekleştiğinde. Görev yerleri olarak jandarmalar kendi içinde mülki görevler, adli görevler, askeri görevler olarak adlandırılmaktadır. Polislerin ise görev alanı daha geniştir. Bir suç işlendiği tespit edilirse polisin görevi başlamaktadır.

Polisler hemen hemen yaşamın her alanında güvenlik ve düzenlemeden sorumludurlar. Jandarma genel olarak devlete yönelik faaliyetler de yer alırken Polis kişiye yönelik başka bir olayda da sıkça görev alabilmektedir. Asayiş görev alanı çok daha geniştir. Çok daha aktif bir şekilde görev almaktadır. Örnek vermek gerekirse kırsal alanlarda terör saldırısı gerçekleştiğin de Jandarmadan yardım istenir. Şehir de bir apartman dairesinde tartışma çıktığında ise polise başvururuz. Sonuç olarak yer ve durum bakımından yardım alanları değişmektedir.

471
111
294
42
78
71
486
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum