Neslin korunması ile ilgili İslamiyet’in öngördüğü tedbirler nelerdir

Neslin korunması ile ilgili İslamiyet’in öngördüğü tedbirler nelerdir
Neslin korunması ile ilgili İslamiyet’in öngördüğü tedbirler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Neslin korunması bir milletin varlığını sürdürmesinin birinci teminatıdır. Geçmiş Peygamberler de Kur’an da beyan edildiği üzere Allah’tan mü’min ve hayırlı nesiller istemişlerdir. Buradan da anlaşılıyor ki sağlıklı, nitelikli bir nesil yetiştirmek geleceğimiz açısından son derecede önemlidir. Yetiştireceğimiz nesil kötü akımlardan uzak, eğitimli, şuurlu, vatanına ve milletine faydalı sorumluluk sahibi hayırlı nesiller olmalıdır.

İslam’da devlet idaresi akıl, din, namus, can ve nesli korumakla yükümlüdür. Neslin emniyet altına alınması ailenin meşru olarak kurulması anlamına gelmektedir. Neslin korunması için İslamiyet’in de öngördüğü tedbirler bulunmaktadır. Bu tedbirler arasında toplumu ve bireyi koruyan çözümler bulunmaktadır.

Neslin korunması ile ilgili İslamiyet’in öngördüğü tedbirler aile kurmak adına nikah yapmaktır. Nikahın yapılmasıyla aile kurulmuştur. Neslin korunması adına doğum kontrolü yasaklanmıştır, korunmak yasaklanmıştır. Rızık endişesiyle kürtaj yolu da yasaklanmıştır. Böylece neslin korunması daha kolay bir hale gelmiştir. Devletin en önemli görevleri sağlıklı bir hayat imkanı sunmak ve neslin emniyetini sağlamak olarak bilinir.

600
137
245
35
44
41
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum