Nezaket sözcükleri ifadesinden ne anlıyorsunuz

Nezaket sözcükleri ifadesinden ne anlıyorsunuz
Nezaket sözcükleri ifadesinden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nezaket ifadeleri, günlük hayatımızda sık sık kullandığımız, kısa, öz ve anlamlı ifadelerdir. Bu ifadeleri kullanarak karşımızdaki insana verdiğimiz değeri, saygımızı göstererek kibar bir konuşma yapabiliriz. Nezaket hayatın her alanında çok önemli bir toplumsal kurallardır. Günlük hayatta nezaket kuralı uygulamak, karakterimizi geliştirir ve ilk defa iletişim kuracağımız birinde olumlu bir intiba bırakmaya yarar.

Günümüzde nezaket, çoğu zaman unuttuğumuz bezen de önemsemediğimiz bir kavram olsa da nezaket ifadeleri kullanmak karakterimizi geliştirmemize yardımcı olur. Aynı zamanda nezaket ifadeleri daha kibar, nazik, saygılı ve anlayışlı bireyler olmamızı sağlar.

Nezaket ifadelerini kullanmak ve bunu alışkanlık haline getirmek karşımızdaki kişilere ne kadar saygılı olduğunuzu ve ona ne kadar değer verdiğinizi hissettirmeniz için yardımcı olur.

Nezaket sözcüklerinden uzak kaba konuşmayı tercih eden bir kişi ile kimse sohbet etmek, iletişim kurmak hatta yardım etmek istemez. Bu nedenle günlük hayatta konuşmalarımızda sıkça nezaket ifadelerine yer vermemiz gerekir. Nezaket sözcüklerini günlük hayattaki kullanımı ile örneklendirecek olursak;

  • Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
  • Lütfen biraz sessiz olur musunuz?
  • Bir bakar mısınız?
  • Bir su rica edebilir miyim?
  • Aradığım gömleği bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
  • Size yanlışlıkla çarptığım için özür dilerim.
  • Af edersiniz, müziğin sesini biraz kısabilir misiniz?

21
22
21
21
21
28
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.