Öğretmen adayları tercihte nelere dikkat etmeli

Öğretmen adayları tercihte nelere dikkat etmeli
Öğretmen atamalarında kontenjanlar açıklandı. Şimdi sıra tercihlerde...

Tercihte bulunacak öğretmen adaylarını ilgilendiren en önemli konu, zorunlu hizmettir. Eş, sağlık durumu özrü olmayanlar, zorunlu hizmetini yerine getirmek zorundadır.

Her okul için 1 ila 6 arasında hizmet alanı rakamı bulunmaktadır. Hizmet alanı 4, 5 ve 6 olan okullar, zorunlu çalışma yükümlülüğü içindedir. Zorunlu hizmetini hemen yapmak isteyenler bu okulları tercih etmelidir. Aksi halde 3 yıl sora mecburen bu okullara nakil istemek zorunda kalacaktır.

Hizmet alanı gibi bir önemli bir diğer kavram hizmet puanıdır. Belirli bir süre sonra nakil olmak isteyen adayların, yüksek puanı olan okulları tercih etmesi gerekmektedir. En yüksek hizmet puanı bir okul için 30'dur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.