Öğretmen Atama başvurusunda istenecek belgeler

Öğretmen Atama başvurusunda istenecek belgeler
Öğretmen Atamaları sonrasında göreve başlarken öğretmenlerden istenen evraklar şu şekildedir. Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği...
20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJAN DAĞILIMI VE ATAMA TAKVİMİ!
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimle ilgili açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi yayımladı.

ATAMALARDA GÖZDE OLAN BRANŞLAR HANGİLERİ

Her iki atamada da ve diğer birçok atamada da hemen hemen aynı branşlara kadro üstten başlayarak verildi ve ilk beş sıra hiç değişmedi.
 
MEB için gözde ilk 5 branş şu şekilde: Sınıf Öğretmenliği, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği branşları için sıralama değişmedi.

Duyurunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz

MEB ÖĞRETMEN ATAMA SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ

1 Adana
2 Ankara
3 Antalya
4 Erzurum
5 İstanbul
6 İzmir
7 Şanlıurfa
meb-atama-takvimi-belli-oldu.jpg

Öğretmen Atama Başvurusunda İstenecek Belgeler

  • Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,
  • Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,
  • Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,
  • Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.).
  • Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.