Öğretmen atamalarına Aktif Eğitim-Sen'den itiraz!

Öğretmen atamalarına Aktif Eğitim-Sen'den itiraz!
Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe tayin istekleri konusunda MEB'in öğretmenleri mağdur eden uygulamalarını eleştirdi.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe tayin istekleri konusunda MEB'in öğretmenleri mağdur eden uygulamalarını eleştirdi.

İŞTE AKTİF EĞİTİM-SEN'İN KONU İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA

“RE’SEN ATAMA” DEĞİL “RESMEN ATMA”

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri mağdur eden keyfi uygulamalarına bir yenisini ekledi. Bakanlık, il içi hizmet alanı okullarına geçmek isteyen öğretmenlerin başvurusunu kabul etmeyince, çok sayıda öğretmenin başka şehirlere atanmalarına neden oldu. Öğretmenlerin yasal haklarını kullanmasının engellendiğini belirten Aktif Eğitim-Sen, Bakanlığı hukuksuz ve hatalı uygulamadan derhal vazgeçmeye çağırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği gereği yönetmeliğin yayınlandığı tarih olan 06 Mayıs 2010 tarihinden sonra MEB’de göreve başlayan öğretmenler zorunlu hizmete tabidir.

Yine mevzuata göre Türkiye üç hizmet bölgesine ve altı hizmet alınana ayrılmış, bunlardan 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanları da öğretmenlerin zorunlu hizmet yükümlülüklerini yerine getirebilecekleri alanlar olarak belirlenmiştir.

Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme işlemlerini düzenleyen yönetmelik, il içinde yer değişikliği yapmak isteyen zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlere zorunlu hizmet alanı içerisindeki başka okullara geçiş imkanı tanımaktadır.

MEB halen yürürlükte olan yönetmeliğin bağlayıcı hükümlerine rağmen il içinde zorunlu hizmet alanındaki okullara geçiş başvurusu yapan öğretmelerin bu yasal taleplerini keyfi bir uygulamayla reddetti. Hatta aynı öğretmenlere Temmuz 2014 il içi zorunlu hizmet okullarına tercihleri de kapatarak pek çok öğretmenin bu hatalı ve tartışmalı icraat nedeniyle istekleri dışında (re’sen) farklı şehirlere atanmalarına sebep oldu.

Sendikamız, hukuku hiçe sayan keyfi uygulamaya karşı çıktı. Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, “Mevzuat ve hukuk, idare dahil tüm muhataplar için bağlayıcı olmasına ve mevzuatın uygulanmasında normlar hiyerarşisine bağlı kalma zorunluluğu bulunmasına rağmen “hukukun üstünlüğü ve bağlayıcılığı” kaidesi çiğnenmiş, MEB kural tanımaz uygulamalarına bir yenisini daha eklemiştir.” dedi.

MEB’in yönetmeliğe aykırı bu uygulamayla öğretmenleri mağdur ettiğine dikkat çeken Bahçe, “birçok öğretmen arkadaşımız, aile bütünlüğü bozularak, istekleri dışında faklı illere tayin edilmiş ve hem maddi hem manevi olarak mağdur edilmiştir. Bakanlık bu hukuksuz ve hatalı uygulamasından derhal vazgeçmeli, imkan ve enerjisini eğitim kamuoyunun ve öğretmenlerimizin eğitime odaklanmalarına mani olacak olumsuzluklara sebep olmak yerine ideal eğitimin önündeki engelleri yok etmek için sarf etmelidir.” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Osman Bahçe, sınırlı sayıda öğretmenin rotasyon işlemlerini başarıyla yapamayan bakanlığın, tüm öğretmenlerin rotasyon işlemlerini nasıl yapacağının da kamuoyu tarafından merak edildiğinin altını çizdi.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.