Öğretmen atamalarında top mecliste

Öğretmen atamalarında top mecliste
11-12 yılda 450 bir öğretmen atadık. Hala öğretmen açığı var.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in konuğu oldu. Bakan Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Avcı, "11-12 yılda 450 bir öğretmen atadık. Hala öğretmen açığı var. 40 bin öğretmen ataması konusunda top Meclis'te. Görüşmelere başlayacağız, Meclis'ten ne kadar hızlı geçerse o kadar hızlı atamaları tamamlayacağız." dedi.

YÖK taslağı

"Bugünkü YÖK, askeri dönemden kaldı" diyen Avcı, "O zaman az sayıda üniversitemiz vardı. Şimdi sayıları arttı, vakıf üniversitelerimiz var, bir kısmı yasa izin verse özel işletme olabilecek. Çok köklü devlet üniversiteleri olduğu gibi daha emekleme aşamasında olan üniversitelerimiz de var. Bunların hepsine bugünkü YÖK düzeninde olduğu gibi tek elbise giydirmek mümkün değil. YÖK de biz bununla başa çıkamıyoruz diyor, haklı olarak. Bütün bu çeşitlilikleri tek bir elbiseye mahkum etmeyen, geniş, esnek bir çerçeve olmalı. Anayasa konusu olmamalı. Bunun için de çalışmalar sürüyor." diye konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.