Öğretmen kariyer sistemi değişecek

Öğretmen kariyer sistemi değişecek
2014 yılı Programı Resmi Gazetede yayımlandı. Eğitimde 32 tedbir yer alıyor. Dikkat çekici iki değişiklik bulunuyor

Aşağıda 2014 yılı programında, eğitim alanında hedeflenen 32 tedbir yer almaktadır. Bu tedbirlerin bir kısmı 2013 yılı programında da yer almaktaydı. Gerçekleştirilemediği için 2014 yılı programına da alınmıştır.

KARİYER BASAMAKLARI YENİDEN BELİRLENECEK
DENEYİMLİ ÖĞRETMENLERİN DOĞUDA GÖREV ALMASI İÇİN FARKLILAŞTIRILMIŞ ÜCRET MODELİ GETİRİLECEK

Programda iki adet dikkat çekici yenilik bulunmaktadır. Bunlar Tedbir 7 ve Tedbir 10'dur. Özellikle Tedbir 10 öğretmenler için önemlidir. Bu kapsamda, MEB, 2014 yılı içinde "Öğretmenlik mesleğinin kariyer basamaklarını yeniden belirlemeyi ve deneyimli, nitelikli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde ve okullarda uzun süreli çalışmasını teminen farklılaştıılmış ücret modeli uygulayacağını" kendisine hedef olarak koymuştur. Bu hedefin ne kadar gerçekleştirilebileceğini 2014 yılında göreceğiz.

BİREYİN EN AZ BİR YABANCI DİLİ İYİ ÖĞRENMESİ İÇİN MEVZUAT DEĞİŞLİKLİĞİ YAPILACAK

Bir diğer önemli hedef ise Tedbir 7'dir. .Bu kapsamda ise, Yabancı dil eğitimine erken yaşlarda başlanılması, bireylerin en az bir yabancı dili iyi derecede öğrenmesini sağlamak üzere müfredatta gereklidüzenlemeler yapılacağı ifade edilmiştir. Bu hedefe 2014 yılında tek başına ulaşılması mümkün değildir. Ama hedef olarak, gerekli mevzuat değişikliğinin 2014 yılında yapılacağı ifade edilmiştir. 2014 yılında ne gibi mevzuat değişikliği yapılarak bu hedefe ulaşılabileceğini merakla bekleyeceğiz.

ÖĞRETMEN İSTİHDAMINA DAİR STRATEJİ BELGESİNDE HAYAL KIRIKLIĞI

Hedefler arasında yer alan bir tedbir ise MEB'in ne kadar yavaş hareket ettiğini göstermesi açısından manidardır. "Öğretmen istihdamına ilişkin strateji ve politika belgesi hazırlanacak ve uygulanmaya başlanacaktır." 2013 yılı programında da yer almaktaydı. MEB bu önemli hedefi dahi bu yıl yürürlüğe koyamamış göründüğünden, aynı tedbir 2014 yılı programına da konulmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.