Öğretmenler İl Dışı Başvuruları Bugün Başlıyor - 2015 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları

Öğretmenler İl Dışı Başvuruları Bugün Başlıyor - 2015 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları
Öğretmenlerin 2015 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları Bugünden İtibaren Alınmaya Başlanacak.

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak; atamalar ise 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri de 19 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak.
 
 Öğretmenlerin, 2015 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğihükümleri doğrultusunda yapılacak.
 
Buna göre, zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Atamalarda; üç yıllık sürenin hesabında, sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dâhil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde fiilen öğretmen olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınacak.
 
Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak.

Ayrıca, bulunduğu yerde 3 yılını doldurmayanlar, istemesi halinde, Doğu ve Güney Doğu İllerine yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.Bu konudaki yazı yarın illere gönderilecektir.


MEB 2015 İl Dışı Yer Değiştirme Duyurusu İçin TIKLAYINIZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.