Öğretmenlere 30 Haziran’da seminer var mı?

Öğretmenlere 30 Haziran’da seminer var mı?
2013-2014 eğitim öğretim yılının bitmesine sayılı günler kaldı. Öğretmenler ise 30 haziran'da seminer olup olmadığı konusunda tereddütte kaldı.

30 Haziran Pazartesi günü öğretmenlere seminerin olup olmadığı konusunda bazı tereddütler yaşanmaktadır. Okullar 2013-2014 eğitim-öğretim ylını 13 Haziran’da tamamlanıyor. Bütün öğretmenler iki  hafta mesleki çalışma (seminer) yapacaktır. İşte kanun ve yönetmeliklere göre değerlendirmemiz.

İlköğretim Ve Eğitim Kanunu

Madde 43 -İlköğretim okulların yaz tatili, sınavların bitimi tarihinden yeni öğretim yılının başına kadar sürer.

a) Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinlidirler.

Ancak, bu iki aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmeliğinde saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlüdürler.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim KurumlarıYönetmeliği

MADDE 87- (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine kadar geçen sürelerde kadrolarının bulunduğu/görevlendirildikleri okulda mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı okul müdürlüğünce hazırlanır ve çalışma öncesinde yönetici ve öğretmenlere duyurulur.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

MADDE6-(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

Millî Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi

(10) Öğretmenler yaz ve dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara ayrıca yıllık izin verilmez.

657 Devlet Memurları Kanunu

Madde 103 -Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.

Ankara MEM-Çalışma Takvimi

Öğretmenlerin tatile girmesi 30 Haziran 2014 Pazartesi başlar, 31 Ağustos 2014 Pazar akşamı sona erer. Bağımsız Anaokulları, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim kurumlarında yılsonu mesleki çalışmalar 16 – 27 Haziran 2014 arasındadır. Öğretmenlerin tatile girmesi; Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumlarında 1 Temmuz 2014’tür.

İstanbul MEM-Çalışma Takvimi

Okul Öncesi ve İlkokul Öğretmenlerinin Yıl Sonu Mesleki Çalışmaları 16-30 Haziran 2014 tarihleri arasındadır.

İzmir MEM-Çalışma Takvimi

Okul öncesi, ilkokul , ortaokul ve tüm orta öğretim kurumlarında, Halk Eğitim Merkezlerinde görevli öğretmenlerin mesleki eğitim çalışmaları 16-30 Haziran arasında yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME: Kanun, yönetmelik, çalışma takvimlerindeki maddeleri üstte ayrı ayrı belirttik. Tüm öğretmenler 1 Temmuz-1 Eylül arası izinlidir ve eğitim-öğretim yılının başında ve sonunda 2 haftalık seminer çalışması yapacaktır. 2 haftalık seminer çalışması için de 15+15 saat ek ders ödemesi yapılacaktır. 16-27 Haziran arası seminer çalışması yapılacaktır.

30 Haziran günü , 2 haftalık seminer çalışmasının dışındadır ve öğretmenlerin 2 aylık tatilinin de dışındadır. 30 Haziran günü seminer çalışması yapan okullardaki öğretmenlere ek ders verilmeyecektir. Yoğun bir eğitim-öğretim dönemi geçiren öğretmenlerimizin 27 Haziran’dan sonra izne ayrılmasında bir sakınca yoktur. 30 Haziran’da seminer yapılması durumunda memleketlerinden uzakta görev yapan öğretmenler 3 gün daha görev yerlerindeki bölgelerden ayrılamayacaktır.

Tüm okullarda 30 Haziran’da seminer çalışması yapılmamalıdır. 30 Haziran günü; çoğu öğretmen sevk, rapor veya izin alacaktır. Bununla ilgili MEB’in resmi yazıyla görüş bildirmesinde fayda vardır. Aynı sorun her sene olacaktır. 2015 yılında da 29-30 Haziran günleri 2 haftalık seminer döneminin dışına denk gelmektedir. 2016 ve 2017’de de benzer sıkıntılar olacaktır. MEB yetkililerinin 30 Haziran konusunda bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.