Öğretmenlere Alan Sınavı 2013'te uygulanacak

Öğretmenlere Alan Sınavı 2013'te uygulanacak
Bakan Dinçer'den, öğretmen atamaları, öğretmen adaylarının KPSS sınavı, SBS, dersaneler, Kürtçe ders gibi merak edilen konularla ilgili açıklama..

Açılışını Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in himayesinde gerçekleştirilen Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Uluslararası Hayat Boyu Öğrenme Konferansı dün İstanbul’da başladı. Avrupa Birliği ile ortak yürütülen proje kapsamında yapılan konferans üç gün boyunca devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı  Ömer Dinçer, konferans öncesinde gazetecilerle sohbet kahvaltısında bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Dinçer, gelecek yıl eğitim sisteminde yapılacak değişikliklerin ipuçlarını verdi.

SBS KALDIRILACAK

Dinçer, önümüzdeki 2013-2014 eğitim yılından itibaren sekizinci sınıf öğrencilerinin girdiği SBS’nin kaldırılacağını ama bu SBS kaldırma işinin çok boyutu olan bir iş olduğunu söyledi.

2013'DE DERSHANELER OLMAYACAK

SBS’nin kaldırılmasının sadece SBS’ye yönelik çalışan dershanelerin durumunu da kapsadığını aktaran Dinçer, “Başbakanın öngördüğü dershanelerin kaldırılacağı 2013, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da hedeflediği bir tarih. 2013’de dershaneler olmayacak. 2012 sonunda SBS’nin yerine gelecek sistem ve dershanelerle ilgili sistem ve çalışmalar açıklanacak” dedi.

18 BİN ÖĞRENCİ KÜRTÇE'Yİ SEÇTİ

Seçmeli dersler konusuna da değinen Dinçer, geçtiğimiz yıl seçmeli dersler arasına koyulan yaşayan diller ve lehçeler başlığı altında 18 bin öğrencinin Kürtçe’yi seçmeli ders olarak seçtiğini söyledi. Dinçer, genel tabloya bakıldığında ise, Türkiye genelinde ve bütün diller, lehçeler özelinde bu derslerin tercihlerinde bir azalma söz konusu olduğunu dile getirdi.

ÖĞRETMENLERE BRANŞ SINAVI GELİYOR

KPSS konusunda da açıklamalarda bulunan Dinçer, KPSS’de öğretmenler 2013’ten itibaren genel sorular yerine branşlara yönelik soruları cevaplayacak. 15 branşta sorular sorulacak” dedi.

DÖNEM İÇERİSİNDE ATAMA VE NAKİL YOK

Dinçer, atama ve nakil takvimlerinde ise bir değişiklik olmayacağını, dönem içerisinde atama, nakil gibi işlemlere sıcak bakmadığını belirtti.

“OKUL PUANLARINI ŞİŞİRENLERİ AFFETMEM”

Dinçer, SBS’de sıkıntı olduğu ve okul puanlarının yüksek tutulduğu hatta bazı okulların puanları şişirdiği ve bakanlık olarak bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine ise “Bu çok tartışmalı bir konu, ben bu konuda uzman değilim ama uzman olan arkadaşlarım bunun telafi edilebileceği yönünde bana bilgi veriyorlar. Teminat da veriyorlar. Okul puanlarını Milli Eğitime farklı velilere farklı bildiren birilerine rastlarsam affetmem” dedi.

“DOĞU’DA VE GÜNEYDOĞU’DA ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK”

Dinçer, doğuda son günlerde öğretmenlere ve okullara karşı yapılan saldırılar hakkında da konuştu. Dinçer, “Bu şiddetin birçok boyutu var tabii ki. Biz Doğu ve Güneydoğu’da öğretmen açıklarımızı doldurmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Doğu’da ve Güneydoğu’da şu an öğretmenleşme oranımız normal kadroya göre yüzde 92 civarında” diye konuştu.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.