Öğretmenlere bayram izni verilir mi?

Öğretmenlere bayram izni verilir mi?
Öğretmenlerin göreve başlama tarihi 1 Eylül 2016. Bu yıl 1-9 Eylül arasında mesleki çalışma yapacak olan öğretmenler, bayram nedeniyle 10-19 Eylül arası yeniden tatile girecekler.

Bu dönemde yeniden memleketin gidecek öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı Haziran döneminde olduğu gibi Mesleki Çalışmalarını başka ilde yapmalarına olanak tanınacak mı?

Başka illerde bu dönemde yapılacak mesleki çalışmaların verimli olup olmayacağı da düşünülerek isteğe bağlı olarak öğretmenler izinli sayılabilirler.

Mesleki çalışmalara katılacak öğretmenlere 7 gün için 21 saat ek ders ücreti ödenecek. Bu da vergi dilimi yüzde 15 olanlar için yaklaşık 230.00 TL, vergi dilimi yüzde 20 olanlar için ise yüzde 5 daha az demektir. MEB in bir an önce açıklama yapması öğretmenlerin planlama yapması açısından yararlı olacaktır.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.