Öğretmenlere Rotasyon Çıkacak Mı Ne Zaman

Öğretmenlere Rotasyon Çıkacak Mı Ne Zaman
Öğretmenlere Rotasyon Çıkacak Mı Ne Zaman hakkındaki yazımızı sizler için hazırladık.

MEB 652 numaralı MEB Teşkilat Yasasında bulunan hüküm dahilinde şube müdürlerine, okul idarecilerine, maarif müfettişlerine rotasyon yapacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl milli eğitim müdürlerinin tamamı ise vazifeden alındıkları için rotasyon yaptı.

652 sayılı kanun şu şekilde;

” İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Müdür Baş yardımcısı ve Müdür yardımcısı olarak görevli hizmet sürelerine ve talebe bağlı yer değiştirmelere dair esaslar yönetmelikte verilir.”

MEB idarecilerden sonra artık öğretmenler için de yasal alt yapı hazırlıyor. Bunu yapmak için torba yasaya komisyon maddesi verildi. Fakat madde 652 sayısı olan KHK’ya ilişkin MEB kanununun 43. maddesi eklenecektir. Yasada bulunan ve 1739 sayılı maddeye eklenen hüküm ise şöyle;

” Öğretmenlerin hizmet süreçlerine yada talebe bağlı il içi ve il dışına yer değiştirmelerine dair usül ve esaslar yönetmelikte verilmektedir.”

Bu maddeyle idarecilere gelen rotasyon maddesi aynı.

MEB bu hüküm ile düzenleme yaparak yasal dayanak oluşturuyor. Bu kanuni düzenlemenin ardından yönetmelik çıkacak ve usuller belirlenecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.