Öğretmenlere Yer Değiştirmede 3 Yıl Şartı

Öğretmenlere Yer Değiştirmede 3 Yıl Şartı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin zorunlu yer değiştirme süresinde 31 Aralık 2013’ün esas alınacağını kararlaştırdı

MEB, öğretmenlerin 2013 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için başvuruları dünden itibaren almaya başladı. Başvurular 24 Temmuz 2013’e kadar yapılabilecek.
Bakanlığın yer değiştirme işlemlerine ilişkin esaslarına göre, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.
6 Mayıs 2010’dan önce Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayıp, bu tarihten sonra KPSS puanıyla kadrolu öğretmenliğe atananlardan sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreleri dahil olmak üzere bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar da yer değiştirme isteği için başvuru yapabilecek. Kadrolu öğretmenliğe atanan bu öğretmenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacak.
Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler bulundukları illerde 31 Aralık 2013 itibarıyla 3 yılını doldurmuşlarsa il içinde veya iller arasında zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

‘’ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ERTELENEBİLECEK’’
Bakanlık, il dışı yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında, yer değiştirme başvurularının son gününü esas alacak.
Merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli öğretmenler, 15 Eylül 2013’e kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönmek kaydıyla, yer değiştirme hakkından yararlanabilecek. Bunlardan en geç 15 Eylül 2013 itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlamayanların atamaları iptal edilecek. Bu yıl il içi yer değişikliği döneminde atanan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamayacak.
25 OKUL TERCİH EDİLEBİLECEK
Başvurular MEB’in ‘’http://mebbis.meb.gov.tr’’ veya ‘’http://ikgm.meb.gov.tr’’ adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak.
İller arasında yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden, en çok 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek.
Bu tercihlerine atanamama ihtimaline karşılık öğretmenlere, 26. seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecek. Ancak 25 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 26. seçenek işaretlenemeyecek.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.