Öğretmenlerin 10'da 9'u BORÇ İÇİNDE

Öğretmenlerin 10'da 9'u BORÇ İÇİNDE
Öğretmenler borç batağında. Her 3 kişiden birinin yani yüzde 28'inin 30-50 bin TL arasında, yüzde 23'ünün yani her 4 kişiden birinin ise Bin ile 10 bin TL arasında borcu bulunuyor.

Öğretmenler Günü öncesi Türk Eğitim-Sen, sosyal medya üzerinden bakanlık çalışanlarından okul müdürlerine, öğretmenlerden hizmetlilere kadar eğitim camiası çalışanlarına bir anket yaptı.

Habertürk'ün haberine göre; 4 gün süren ve 16 bin 723 kişinin katılımıyla gerçekleşen anket eğitim camiasının yaşadığı ekonomik sıkınıtıyı ortaya çıkardı.

Ankete katılanların yüzde 66,9'u; çalışanlarda hayal kırıklığı, yorgunluk, motivasyon ve enerji kaybı, isteksizlik, işinden soğuma ya da işi bırakma şeklinde kendini gösteren tükenmişlik sendromuna yakalandığını bildirirken, yüzde 33,1'i iyi olduğunu bildirmiş.

Her 3 kişiden birinin yani yüzde 28'inin 30-50 bin TL arasında, yüzde 23'ünün yani her 4 kişiden birinin ise Bin ile 10 bin TL arasında borcu bulunuyor. Öğretmenlerin yüzde 93,82'i kredi kartı kullanırken bunların yüzde 42'si kart borcunu düzenli ödeyemiyo.

Kaynak:Habertürk

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.